Нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал до броени часове ще се обвърже за дълго с клуба. Според „Скай Спортс” новият договор на 23-годишния французин ще стане факт още преди настъпването на уикенда.

От октомври насам – когато бързоногият техничар отхвърли оферта на „червените дяволи” – очевидно ситуацията се е променила драстично. Естествено, причината е свързана най-вече с пристигането на Оле Гунар Солскяер в ролята на временен мениджър след уволнението на Жозе Моуриньо, който не беше в добри отношения с играча.

Настоящият контракт на Марсиал изтичаше в края на сезона, преди от Юнайтед да активират едностранна клауза, която удължи споразумението с още година. Така те блокираха потенциалния сценарий, при който бившият ас на Монако би бил свободен да преговаря свободно с други отбори през януари.

По принцип Жозе Моуриньо опита да разкара играча през лятото на 2018-а, когато той получи два свободни, за да присъства на раждането на своето дете, а впоследствие отсъства цяла седмица и беше глобен. Причината за дългото отсъствие се оказаха усложнения за майката при раждането.

През настоящата кампания Марсиал е взел участие в 25 официани мача за Юнайтед, като има 10 гола и 1 асистенция.