Последният трофей в елитния английски футбол ще бъде връчен днес. Във финала за ФА Къп един срещу друг се изправят огромният фаворит Манчестър Юнайтед и аутсайдера Кристъл Палас. 

Битката е на "Уембли" от 19:30 часа днес и ще бъде излъчена директно в ефира на Diema Sport 2, както и на нашата платформа Gong Play. За вас ще го следим и на Gong.bg

Този мач е последната възможност за мениджъра на "червените дяволи" Луис ван Гаал да спаси отчайващия сезон на тима си. Тимът му отпадна още в групите на Шампионската лига, после беше елиминиран от Ливърпул едва на 1/8-финалите в Лига Европа. 

Освен това рано-рано напусна Купата на Лигата, а в първенството не можа да се добере до място в Топ 4 и участие в Шампионската лига следващия сезон. Затова, ако иска да запази поста си, холандецът задължително трябва да изведе Юнайтед до трофея във ФА Къп. 

Дори и при успех, това може да се окаже последният мач на Ван Гаал на "Олд Трафорд". Феновете отдавна искат оставката му, но опърничавият холандец не я дава, въпреки всички провали. Очаква се на неговото място да бъде назначен Жозе Моуриньо още следващата седмица, но засега всичко е неофициално. 

От другата страна е Кристъл Палас. След силно начало на сезона, "орлите" се свлякоха много надолу в класирането и дори в един момент трепереха за мястото си в Премиършип. Но натрупаните в началото на кампанията точки ги оставиха над чертата. 

Мениджърът Алън Пардю заложи всичко на участието във ФА Къп и това му се отплати. Лондончани стигнаха до първия си финал от над четвърт век насам, а интересното е, че за последно играха именно с Юнайтед през 1990 г., но тогава загубиха. Сега надеждите им са за реванш. Дали ще има такъв, ще разберем след броени часове.