Отборът на Шефилд Юнайтед постигна ценна победа с 1:0 при домакинството на Уест Хем в първи двубой от 22-рия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата беше дело на Оливър Макбърни в 54-та минута след голяма грешка на стража на гостите.

27 снимки

В първите минути на срещата домакините от Шефилд започнаха по-активно срещата, като гостите трудно задържаха кълбото в свое владение. В 11-та минута Оливър Норууд намери главата на Джон Игън в наказателното поле, но неговият удар мина над вратата на „чуковете“.

Постепенно гостите намериха своя ритъм и в 32-та минута стигнаха до не лош шанс. Фелипе Андерсон успя да си изработи сам възможност срещу стража на домакините Дийн Хендерсън, но ударът му мина встрани от вратата.

В началото на втората част „остриетата“ вдигнаха темпото и след продължителен натиск стигнаха до попадение. Стражът на Уест Хем Дейвид Мартин допусна ужасна грешка при опит за разиграване на късо, при която Джон Флек намери Оливър Макбърни, който на празна врата нямаше как да изпусне, за да направи резултата 1:0.

Натискът на момчетата на Крис Уайлдър продължи и в 65-та Джордж получи възможност да отбележи след чудесно центриране, но той не успя да удвои аванса на тима си. Десет минути по-късно и Лис Мусе имаше чудесен шанс, но ударът му беше спасен майсторски от Дейвид Мартин.

Към края на срещата играчите на Дейвид Мойс все пак стигнаха до няколко добри шансове. В 77-та минута удар на Мануел Ланзини от пряк свободен удар беше спасен, преди отново аржентинецът да тества Хендерсън от около 12 метра. И в двата случая обаче Хендерсън не разочарова.

До края на срещата ново попадение не падна и по този начин Шефилд Юнайтед се върна на пътя на победите. С този успех домакините се изкачват до 5-та позиция в класирането, с актив от 32 точки след 22 мача. Уест Хем, от своя страна, остана на 16-та позиция, с едва две точки над зоната на изпадащите.