Вратарят на Астън Вила Пепе Рейна сподели, че през миналата седмица е имал всички симптоми на коронавируса. Испанският страж е успял да се изолира от близките си, но е преживял истински ужас.

„Миналата седмица имах всички симптоми на коронавирус. Бяха много трудни дни, в които взех всякакви предпазни мерки, за да не заразя семейството ми, което живее с мен. Тук не се правят тестове и това може да бъде единствено и само проблем, но сега съм добре. Трудно е, сякаш камион минава през теб“, сподели Рейна пред испанското радио Cadena Cope.

Бившият вратар на Наполи, Милан и Ливърпул, който в момента играе под наем в Астън Вила от „росонерите“ разказа за ситуацията в Англия.

„Следя всичко, което се случва, както в испания, така и в Италия. Трудни времена и всички се притесняваме. Това, което ме съкрушава най-много е да виждам хора да умират, дори без възможността да бъдат посрещнати за последно от семействата си. Трябва да спазваме всички правила за безопасност, които са дадени, само по този начин ще можем да се предпазим. Футболът в момента е второстепенна част в живота ми, не ме интересува кога ще се върнем на терена. Важното е здравето. Разбирам, че има големи икономически интереси, но животът е един и същ във всички сектори. Има смисъл да играем без публика, но във всеки случай най-важното е да се върнем на терена, когато има гаранции за нашата безопасност. Ние футболистите сме привилегировани, защото за мен е лесно да остана в изолация. Но за мен истинските герои са хората, които имат топ*и и живеят в малък апартамент с три деца. Те са героите“, каза още Рейна.