Отборите на Челси и Уотфорд не съумяха да излъчат победител в мача помежду си от 24-я кръг на Висшата лига. Двата състава завършиха при 0:0 в двубой, който се игра при високи темпове и който предложи много интересни положения, но попадения не паднаха. Срещата ще бъде запомнена и с добрите изяви на стража на домакините Еуренио Гомес, който успя да отрази всички по-сериозни опасности пред вратата си.

Равенството бе записано под номер 8 от началото на сезона за Челси, който заема 13-о място в класирането с 29 точки. За Уотфорд пък ремито е 6-о от началото на кампанията, като тимът заема 9-о място с 33 пункта.

Уотфорд търпеливо изчакваше своите възможности, а самото първото полувреме бе сравнително равностойно. През вторите 45 минути, играчите на тима от „Стамфорд Бридж“ превъзхождаха своя съперник, но така и не успяха да превърнат някое от създадените положения пред вратата на Гомес в гол.

Уотфорд започна силно мача. Домакините упражниха известен натиск след първия съдийски сигнал, като стигнаха до няколко нелоши положения, но Тибо Куртоа демонстрира класа и съсредоточеност и отрази всички опасности. Една от тях дойде в 28-ата минута, когато Хосе Мануел Хурадо стреля при една атака от дясно, но Куртоа изби.

Момчетата на Гуус Хидинк отвърнаха в 34-ата минута, когато Диего Коста напредна от ляво, стигна до аутлинията, опита да върне назад в наказателното поле, но бранител пресече пътя на топката. Малко след това натурализираният испанец отново центрира, но топката бе изчистена.

В 45-ата домакините протестираха за червен картон на Диего Коста. След едно съприкосновение между нападателя на „сините“ и Хуан Паредес, натурализираният испанец се строполи на земята, показвайки, че е бил ударен. След това, играчът издебна удобен момент, за да изблъска леко в гърба Паредес. Реферът обаче прецени, че няма основания да гони Коста, като единствено показа жълт картон на Паредес.

Уотфорд  - Челси

източник: БГНЕС

След почивката възпитаниците на Гус Хидинк започнаха силно, а при една комбинация между Фабрегас и Аспиликуета, последният стреля, получи се рикошет, топката стигна до Джон Оби Микел, който от зоната около дъгата на наказателното поле стреля, а Еурелио Гомес с трудности изби.

В 55-ата минута Оскар напредна от ляво, стигна до аутлинията, върна назад, където Диего Коста намери топката и отправи изстрел по земя, но топката мина на сантиметри от денсия стълб на Гомес. Неманя Матич опита късмета си в 61-ата минута, като стреля от воле,

Фабрегас към Аспиликуета, то стеля, получи се рикошет, До Оби Микел стреля, а стражът със сетни сили изби топката.

Оскар от ляво, стигна до аутлинията в 55-ата минута , върна назад, но ударът излезе в аут. Малко след това Матич опита късмета си с удар от воле, в 61-ата минута, но стражът на Уотфорд не бе разколебан в тази ситуация. Оскар обстреля противниковата врата в 70-ата минута, но без късмет, а в 78-ата минута Еден Азар подаде от дясно към намиращия се в наказателното поле Бранислав Иванович. Бранителят отправи удар, който обаче мина в страни от левия стълб на Гомес. „Синята инвазия“ продължи, а секунди след това положение Джон Тери получи добро подаване от Оскар, но страничният рефер бе вдигнал маркирал, че опитният футболист на Челси е в засада.

Уотфорд  - Челси

източник: БГНЕС

Отлична намеса на стража Еурелио Гомес спаси Уотфорд от гол в 88-ата минута. След центриране от дясно на Вилиян, Коста игра с глава, а вратаря отрази с вещина.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS