В един много любопитен тактически дуел Арсенал и Ливърпул не успяха да се победят и завършиха 1:1 на "Емирейтс" в среща от 11-ия кръг на Висшата лига.

Срещата бе сблъсък на идеи, треньорски визии и преливащи тактически подходи.

Унай Емери бе избрал умела стратегия при изнасянето на топката. При позиционното плавно изнасяне участваха вратарят Бернд Лено, както и двамата централни бранители и двамата опорни халфове, които образуваха петоъгълник пред вратата на домакините.

След дейното участие на Лено, който с един пас преодолява няколко играчи на Ливърпул, халфовете на Арсенал боравят добре с топката в средата на терена и правят бързото преливане в предни позиции. "Артилеристите" стояха "високо" по терена и искаха да влагат много играчи, стоящи близо един до друг, в половината на съперника. Любопитен бе и прийомът на вкарване на външните полузащитници в наказателното поле на съперника.

Ливърпул, от своя страна, бе внимателен и постепенен в разиграването си. Тимът търсеше дясната зона на атаката и коридор към Мохамед Салах. Защитата на Арсенал внимаваше много да не отвори пространства топката да мине между крайния ляв и централния ляв бранител. Ливърпул опита да търси малкото пространство зад защитата на съперника с дълги топки.

Попаденията в срещата паднаха през втората част - за гостите в 61-та минута чрез Джеймс Милнър и за домакините в 82-та чрез Александър Лаказет.

Вижте повече във видеото от предаването "Премиър лийг Токшоу" по телевизия DIEMA SPORT 2.