Заради пандемията от коронавирус и вероятността двубоите да се проведат при закрити врата, от водещите отбори в Англия вече проучват възможността да се стимулира шум от публика. Клубовете от Висшата лига разучават тази възможност, за да може домакинските отбори все пак да имат някакво преимущество, съобщава „Таймс“.

Според друга информация, клубовете обмислят варианти да скрият празните седалки. В Германия вече се появиха няколко опции, като Борусия Мьонхенгладбах „сложи“ картонени запалянковци на стадиона си.

Брайтън пък е един от клубовете, който сериозно се замисля над това.

„Започнахме да мислим как може да „облечем“ стадиона. Големият въпрос е дали може да направим стадиона да изглежда по-добре по някакъв начин и празните места да не си личат толкова. Може ли да пуснем и шум от феновете по време на мача? Имаме много предизвикателства, по които трябва да работим заради така стеклите се обстоятелства. Мисля, че бихме се приспособили да играем и при закрити врата“, каза Барбър. 

Той сподели още, че всичко това би било странно и футболът няма да е такъв, какъвто го познаваме.

„Ако това е единственият начин, трябва да се съобразим с него“, допълва шефът на Брайтън.

Обсъжда се още и въвеждането на светлинно и пиротехническо шоу преди мачовете, което би било доста добро решение в настоящия момент.