Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Неманя Видич окуражи феновете на „червените дяволи“, че тимът им е един от фаворитите в Шампионската лига. Сърбинът вярва, че голямата цел на Моуриньо и компания е именно това.

Юнайтед загуби битката с градския съперник Сити във Висшата лига, но според Видич, клубът от „Олд Трафорд“ ще хвърли всички сили в Европа.

Манчестър Юнайтед приема Севиля в Англия в мач от осминафиналите на Шампионската лига, след като първият двубой в Испания завърши при резултат 0:0.

„Това е Манчестър Юнайтед. Знам, че Висшата лига е по-голяма, но мисля, че Шампионската лига може да се случи. Още когато сезонът започна казах, че Юнайтед има по-голям шанс да спечели Шампионската лига отколкото Премиършип, защото новите, които дойдоха имат нужда от адаптация“, коментира Видич.

„В същото време Моуриньо е тактик, той познава Европа много добре. Той знае, че ще има трудни мачове и знае как да се справи с тях. Така мисля аз. За да спечелиш, трябва да имаш и доза късмет, но шансът за полуфинал или финал е голям. Когато спечелиш Шампионската лига, играчите започват да вярват. Те си мислят: Айде, говорете за мен сега! Фил Джоунс, Крис Смолинг те ще изглеждат по съвсем различен начин от сега“, каза още бившият защитник на Манчестър Юнайтед.