Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо има резервен план, ако не успее да привлече Тони Кроос от Реал Мадрид. Германският национал е определян като основна трансферна цел на „червените дяволи“ през летния трансферен прозорец.

Моуриньо иска да привлече Кроос, който ще може да запълни дупката в средата на терена, която ще оставят Майкъл Карик и Маруан Фелаини.

Освобождаващата клауза в договора на Кроос с Реал Мадрид е на стойност 300 милиона евро, но от Манчестър Юнайтед се надяват, че в течение на преговорите ще могат да договорят германския национал за значително по-разумна сума.

Ако все пак „червените дяволи“ ударят на камък в опитите да вземат Кроос, то резервният план за Моуриньо е Жоржиньо от Наполи.

Жоржиньо има договор с Наполи до 2020 година.

Бразилецът бе привлечен на "Сан Паоло" от Верона през 2014 година и бързо се наложи като основен играч. 

Манчестър Юнайтед може да привлече Жоржиньо за сумата от 50 милиона паунда.

Наполи със сигурност няма да иска да изпусне халфа. От ръководството на клуба вече започнаха преговори с него за подновяването на договора му и му предложиха такъв до 2022 година със завишени финансови условия. Ако той предпопише, ще получава по 3 милиона евро на година плюс допълнителни бонуси.

Моуриньо с шест варианта за подсилване на халфовата линия