Отборът на Саутхемптън записа важна победа срещу Ливърпул след страхотен обрат в мач от 31-я кръг на Висшата лига. „Светците“ допуснаха изоставане от 0:2 от Ливърпул, изпуснаха дузпа, но успяха да се върнат в мача и да грабнат трите точки след два гола в последните минути на срещата.

С успеха Саутхемптън вече е седми с 47 точки, а Ливърпул прекъсна серия от три победни мача и остава с 44 точки на деветото място в класирането, пропускайки шанс да се доближи до Топ 4 в Англия. Ливърпул за първи път претърпя поражение във Висшата лига след като на почивката е водил с два или повече гола.

Двубоят бе изключително интересен, а двата тима си размениха по едно полувреме, като гостите имаха пълно превъзходство пред първите 45 минути. До почивката състезателите на мениджъра Юрген Клоп поведоха с 2:0. За гостите от Ливърпул точни бяха Филипе Коутиньо и Даниел Стъридж в 17-ата и 22-ата минута.

В началото на срещата при резултат 0:0 домакините имаха претенции за дузпа при падане на Шейн Лонг в наказателното поле на Ливърул в 8-ата минута, но такава не бе отсъдена.

Филипе Коутиньо даде преднина на „мърсисайдци“ с брилянтен удар от далеч. Бразилецът потвърди добрата си форма с попадение в 17-ата минута на срещата. Само 5 минути по-късно Даниел Стъридж удвои за Ливърпул. Стъридж получи в наказателното поле на Саутхемптън от Дивок Ориги и след отлично отиграване вкара за 2:0.

Гостите направиха още няколко добри атаки през първото полувреме, а в 35-ата минута бе отменено попадение на Джо Алън, заради засада на Мамаду Сако.

След почивката срещата предложи още драматични моменти, а играчите на Саутхемптън имаха преимущество в по-голямата част от полувремето. В 49-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа след нарушение на Мартин Шкъртел. Садио Мане обаче не успя да преодолее стража на Ливърпул Симон Миньоле, който демонстрира страхотен рефлекс и спаси вратата си.

Надеждите в състава на Саутхемптън се върнаха в 64-ата минута, когато Садио Мане бе изведен отлично от Грациано Пеле и този път не сгреши за 1:2. Домакините бяха по-активни в тези моменти, но все пак Ливърпул стигна но нов шанс за гол, който Кристиан Бентеке пропиля в 74-ата минута.

Натискът на Саутхемптън даде резултат в 83-ата минута, когато Шейн Лонг пусна към Грациано Пеле, който с красиво изпълнение изравни за 2:2. Само три минути по-късно домакините попариха съперника с трети гол.

След грешка в защитата на Ливърпул Садио Мане вкара втория си гол за победното 3:2 за Саутхемптън, а до края на срещата „мърсисайдци“ не успяха да реагира и загубиха.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS