Отборът на Челси се класира за осминафиналите в турнира за ФА Къп след като разгроми МК Донс с 5:1 като гост в четвъртия кръг на надпреварата. Двубоят ще се запомни с чудесното представяне на бразилеца Оскар, който реализира хеттрик и първия гол на Еден Азар за сезона за Челси и то след суша, продължила цели 29 мача.

Гостите от Лондон, които са 13-и във Висшата лига в момента, вкараха пет гола, които можеха да са доста повече, но "сините" направиха и множество пропуски срещу 20-я в Чемпиъншип МК Донс.

Още в първите десетина минута Диего Коста и Оскар можеха да се разпишат, но пък Оскар го направи в 15-ата минута. Той вкара след като бе изведен в чиста позиция пред вратата на домакините от Диего Коста, който се възползва от груба грешка в защита за МК Донс.

Тимът на МК Донс обаче изравни на Челси за 1:1 със страхотно попадение в 21-ата минута на Дарън Потър, който стреля извън границата на наказателното поле, а топката се отби от краката на Неманя Матич и прехвърли вратаря на гостите Тибо Куртоа.

Само четири минути по-късно Еден Азар се прояви с невероятен пропуск. Азар овладя топката и напредна в атака за гостите от Лондон, навлезе в наказателното поле, но не успя да преодолее вратаря на МК Донс в 25-ата минута при резултат 1:1. Стражът на домакините Дейвид Мартин успя да отрази удара на Азар, а топката после се отби в гредата и не влезе в мрежата на МК Донс.

Бразилецът Оскар реализира второто си попадение за Челси в 32-ата минута, за да направи резултата 2:1 за гостите, след пас от Рубен Лофтъс-Чийк.

Само едно полувреме бе необходимо на Оскар, за да оформи хеттрика срещу МК Донс, реализирайки третото си попадение в 44-ата минута. Бразилецът получи от Сеск Фабрегас и с хубав удар от границата на наказателното поле вкара за 3:1 за Челси.

В 55-ата минута дойде и моментът на Еден Азар. Белгиецът вкара първи гол за сезона за Челси!

Азар се разписа след 29 мача без гол за "сините" от Лондон. Той реализира от дузпа, след като именно той бе фаулиран от Дарън Потър за дузпата и по-късно реализири за 4:1. За последно белгиецът се бе разписвал за Челси на 3-и май 2015-а година в мач срещу Кристъл Палас.

След попадението Азар бе изключително щастлив и целуна емблемата на Челси на фланелката си.

20-годишният Бертран Траоре вкара за Челси в 62-ата минута и така оформи крайното 5:1 в полза на гостите. До края и двата тима направиха не лоши атаки, но нов гол в двубоя не падна и Челси се поздрави с класиране в следващия кръг на ФА Къп.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS