Още една пестелива победа постигна отборът на Манчестър Юнайтед от началото на сезона. След минималния успех над Тотнъм в първия кръг, сега те сложиха началото на втория в Премиършип със също толкова икономичен успех над Астън Вила с Бирмингам с 1:0. 

Единственото попадение беше дело на Аднан Янузай в средата на първото полувреме. И въпреки опитите на домакините и претенциите им за дузпа, то се оказа единствено и достатъчно за трите точки за "червените дяволи". 

Мачът започна равностойно, но с положения за гостите. Първото от тях дойде в 16-та минута, когато след центриране от фаул на Мемфис Депай друго ново попълнение - Морган Шнайдерлин с глава не успя да засече добре топката. 

Малко след това самият холандец имаше шанс да се разпише, но изстрелът му прелетя встрани от вратата. По-умната игра на Юнайтед в тези минути нямаше как да не де резултат и това се случи в 28-та минута. 

Тогава след хубава комбинация Аднан Янузай се оказа зад защитата и на удобна стрелкова позиция, леко вляво от вратата. Той би, топката рикошира в крака на защитник и излъга вратаря, чуквайки се в далечната греда, преди да се оплете в мрежата му - 1:0. 

След това попадение домакините се поокопитиха, но чистите положения пред вратата на Юнайтед бяха твърде малко. Играчите на Вила стреляха предимно отдалеч, а когато се приближаваха до Серхио Ромеро, защитата се справяше. 

Те обаче със сигурност бяха ограбени в 38-та минута. Тогава при едно центриране от корнер Матео Дармиян задържа за гушата Майка Ричардс при единоборството. Това не позволи на защитника да стреля с глава, а реферът не видя ситуацията и не даде дузпа. 

Малко след почивката Вила имаше страхотен шанс да изравни, когато Гейбриъл Агбонлахор стреля опасно, но Серхио Ромеро изби. Това се случи в 56-та минута и в крайна сметка мрежата на "червените дяволи" беше опазена суха. 

"Червените дяволи" имаха няколко страхотни шанса да убият окончателно интригата, но първо Морган Шнайдерлин, а после и Мемфис Депай не бяха точни. В 73-та минута холандецът пък пропиля великолепна възможност ,когато излезе сам срещу Брад Гузан, но стреля встрани от вратата. 

В крайна сметка до края на мача не паднаха повече попадения, въпреки натиска на домакините, който обаче беше доста хаотичен. Защитата на Юнайтед се справи, а при контраатаките Уейн Рууни не можа да удвои. 

Така двубоят приключи с минимална победа за Манчестър Юнайтед и така отборът излезе временно на върха, но това е преди изиграването на всички останали мачове от кръга.