Нападателят на Челси Диего Коста може да бъде наказан след доклад за инцидента с Мартин Шкъртел от Ливърпул, който стана между двамата.

Ливърпул спечели срещата с 3:1. Испанският национал нацели с бутоните гърдите на словашкия защитник на Ливърпул, когато и двамата се оказаха на тревата в центъра на терена. Реферът на двубоя Марк Клатенбърг не видя умисъл в действията на 27-годишния нападател на Челси, като остави Коща без наказание.

Хауърд Уеб обаче е убеден в това, че испанският национал е трябвало да бъде изгонен.

"ФА може да разгледа този епизод. Според мен това е чист червен картон. Коста фаулира Шкъртел, а след това му нанесе удар", заяви Уеб.

"Неговото действие може да бъде тълкувано като акт на насилие. Клатенбърг беше близо до ситуацията и имаше добра гледна точка. Трудно е да се предположи, че той не отчете ситуацията. Обичайно ФА не взема мерки, ако арбитърът е видял епизода. Съмнявам се, че Коста ще бъде наказан, в този случай той е щастливец,тъй като неговото поведение заслужаваше изгонване", допълни Уеб.

Ако все пак нападателят на Челси бъде наказан, то той е застрашен с лишаване от състезателни права за 4 мача - 3 мача за удар срещу съперник и 1 за повторно наказание от такъв тип.

През септември Коста беше наказан за 3 мача след умишлен удар срещу защитника на Арсенал Лоран Кошчелни.