Ливърпул не можа да зарадва феновете си в класиране за полуфиналите в ФА Къп, след като стигна само до 0:0 в домакинството срещу Блекбърн от полуфиналите в турнира. Втородивизионният тим показа много бойка игра в един мач, който ще запомни преди всичко с 8-минутното продължение на първата част заради травмата, която Мартин Шкъртел получи след само 2 минути игра. Роувърс дори имаха няколко шанса да вгорчат живота на „червените“, които не можаха да оползотворят предимството си във владеенето на топката.

Словашкият централен бранител на мърсисайдци се приземи много лошо след въздушен дуел с тарана на Блекбърн Руди Гестед, след който падна и удари тила си в земята. Лекарският екип веднага се озова на терена, тъй като Шкъртел изглеждаше беконтактен, а процедурата му с изнасянето на носилка отне над 7 минути за подготовка и обездвижване на врата му.

На негово място в игра се появи ветерена Коло Туре, а Блекбърн можеше да се въпзолзва от разколебаната отбрана на домакините. В 22-ата минута Глен Джонсън отклони зле центриране от фланга, а топката промени посоката си, като премина инфарктно близо до близката греда на слисания Симон Миньоле.

Десетина минути по-късно Крейг Конрой пропиля най-удобния шанс за Блекбърн. Гостите размениха пасове на добра скорост пред пеналта на противника и Гестед умело пропусна топката, ала неговият съотборник от около 18 метра шутира високо над целта. 

Ливърпул вкара гол чрез Туре две минути след това, но той бе отменен. Котдиоварецът се намираше в засада, когато Даниел Стъридж отклони центриране от пряк свободен удар. В голямото продължение на първата част и нападателят можеше да се разпише, но вратарят на Блекбърн Саймън Уестууд се справи с мощния му удар, насочен под гредата.

Началото на второто полувреме породи неприятни тръпки в публиката по трибуните, след като Миньоле трябваше да отрази с мъка изстрел с глава на Баптист. В другия край на терена също след статично положение Туре нацели и левия стълб в 59-ата минута.

Последва дълъг и продължителен натиск на Ливърпул, който обаче се оказа напълно безплоден заради страхотната организация в защита на гостите. Едва в 83-ата минута Джордан Хендерсън успя да се измъкне на стрелкова позиция на около 7-8 метра под остър ъгъл, ала Уестууд отново отрази изстрела му.

Така до момента във ФА Къп има само един известен полуфиналист и това е Астън Вила. Брадфорд Сити и Рединг също приключиха първия си мач при 0:0, докато Манчестър Юнайтед и Арсенал излизат утре от 21,45 часа българско време.