Изгнанието на Родъръм в третия ешелон на английския футбол не беше дълго. "Веселите мелничари" взеха финалния бараж за място в Чемпиъншип с Шросбъри на "Уембли" и пак са във второто ниво на Острова. 

Бившият тим на настоящия играч на Левски Аймен Белаид имаше нужда от продължения, за да изкове успеха с 2:1. В редовното време резултатът беше 1:1. А бойките играчи на "Шрюс" не успяха да устискат и да се преборят за място във втория ешелон на английския футбол от над четвърт век насам. 

Родъръм беше по-добрият и по-активен отбор в този мач и съвсем заслужено се поздрави с успеха. Още от началото Юнайтед наложи волята си и започна да атакува свирепо. И рано-рано стигна до дузпа. 

В 9-та минута зад топката застана Дейвид Бол, но ударът му беше спасен от вратаря и така статуквото се запази. Но това не отказа "веселите мелничари" и те продължиха да атакуват. Но пропуските се редуваха един след друг. 

Така се стигна до 32-та минута, когато Родъръм най-после откри резултата. Тогава Джо Нюъл центрира страхотно от корнер и качи топката на главата на Ричард Ууд, който разстреля вратаря от 8-9 метра за 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея "Шрюс" вдигнаха оборотите, защото знаеха, че вече нямат какво да губят. И усилията им бяха възнаградени сравнително бързо. Още в 59-та минута Алекс Родман изравни и направи минутите до края изключително интересни. 

В тях и двата тима имаха своите шансове, но вратарите бяха заключили вратите си. В крайна сметка в редовното време повече попадения не паднаха и мачът навлезе в допълнителните 30 минути. 

И всичко беше решено малко преди края на първото продължение. Тогава героят Ричард Ууд отново беше в прегръдките на съотборниците си, след като пак се разписа с глава в сюблимен момент и оформи крайното 2:1. 

Шросбъри нямаше сили, нямаше и време да стигне до нов частичен обрат и да вкара мача в продължения, така че Родъръм си извоюва мястото в Чемпиъншип обратно и хвърли в екстаз феновете си на "Уембли".