Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер вижда в лицето на своя полузащитник Джак Уилшър следващият капитан на отбора.  Твърдението на французина е доста интересно, предвид факта, че играчът има само 6 месеца до края на контракта си.

26-годишният футболист в момента опитва да се разбере с ръководството за удължение на договора. В същото време той получи капитанската лента при нулевото реми срещу Челси в първия полуфинален мач за Купата на лигата. Напоследък англичачинът показва позитивна форма след труден и продължителен период, наситен с контузии.

Уилшър трябва да намали заплатат си, ако иска да остане в Арсенал

Докато Арсенал е на път да загуби две от големите си звезди в лицето на Алексис Санчес и Месут Йозил, клубът е решен да задържи Уилшър в редиците си. „Виждам го тук занапред, защото той е човек от Арсенал”, коментира Венгер. „Той играе за този клуб от 10-годишен и не само че е тук от дълго време, но разполага и с лидерски качества.”

„Джак има футболен мозък. Той е изцяло концентриран върху Арсенал. Фактът, че бе далеч от клуба (под наем в Борнемут през миналия сезон – б.р.) и после се върна… Може би сега разбира, че животът тук съвсем не е толкова лош.”

Венгер: Уилшър трябва да е национал на Англия

„Важно е, че той може да бъде един от нашите лидери за в бъдеще. Кой би могъл да се усъмни в неговата отдаденост? Никой. Трябва да постигнем споразумение, което го прави щастлив и си пожелавам за в бъдеще той да остане здрав.”

„Той е много по-търпелив, анализира играта по-добре. Преди неговото желание да играе беше единственото нещо, което имаше значение. Днес той е в състояние да оценява нещата по-добре – дали е здрав или не. Уилшър трябва да полага много усилия относно превенцията (на контузии – б.р.) и той го върши с почти религиозен плам. Преди отношението му беше повече от типа „моето тяло може да го понесе”, все едно всички сме 20-годишни”, допълни Венгер.