Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е крайно разочарован от представянето на тима по време на загубата с 1:3 от Суонси. Френският специалист заяви, че играчите му са допуснали твърде много грешки, както в защита, така и в атака. 

Суонси шокира и Арсенал, за да изплува от дъното

"Сами сме си виновни за първия гол. Нямам рационално обяснение. Суонси печелеше всеки важен сблъсък на терена, както в защита, така и в атака. Също така ние допуснахме нетипично много грешки и то сериозни. Това направо ни съсипа. Съперникът игра съсредоточено, дисциплинирано и с глад за победа. За съжаление ние не бяхме на нужното ниво. Смятам, че не бяхме достатъчно дисциплинирани. Дори не ми се говори за втория и третия гол на съперника. Не бяхме убедителни нито в защита, нито в нападение. В крайна сметка загубихме мача”, обясни Венгер.

Очаквано Венгер бе запитан за евентуалната раздяла с Оливие Жиру, който се очаква да премине в Челси.

 "Оливие даде много на клуба и никога не ни е разочаровал. Много пъти ни е спасявал в критични моменти. За съжаление тази вечер не успя да ни помогне. Имали сме много добри и лоши моменти заедно. Той си остава играч на Арсенал и затова бе нормално да играе. Ситуацията е трудна за него, но той винаги се е раздавал на терена. В момента не желая да говоря за бъдещето му”, каза френският специалист.

Относно трансфера на Обамеянг, наставникът на "артилеристите" сподели: “В днешно време трансферите са толкова сложни, че до последно не мога да съм сигурен какво ще се случи”.