Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че на Тотнъм ще му се наложи да ограничи бюджета си по време на строителството на новия стадион. Според френския специалист, "шпорите" може да се наложи да жертват не кой да е, а голямата си звезда Хари Кейн. 

Венгер: Наложи се да укротя звяра в себе си

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино обаче едва ли ще се съгласи на подобна раздяла, макар и решението да не е конкретно негово, а на собствениците на клуба. В момента "шпорите" играят мачовете си на "Уембли", докато новият им стадион е в строеж. 

Съоръжението е уникално заради теренът, който ще бъде подвижен и ще бъде съставен от три отделни части. Освен за футбол стадионът в Лондон ще бъде използван и за мачове от Националната футболна лига на САЩ. Теренът за американски футбол ще бъде разположен под този, който ще се използа по-често.

Вижте! Тотнъм показа уникалния си стадион

"Когато построихме нашия стадион, дори един играч за 10 милиона бе много ценен. Сега Тотнъм имат такъв играч като Кейн, който струва 100 милиона, ако не и повече. Може да се окаже, че "шпорите" ще бъдат принудени да продават играчи, за да се балансират финансите. Това е предизвикателство, пред което ще бъдат изправени", заяви Венгер.