Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че е преминал през доста трудности по време на престоя си в тима. Френският специалист разкри, че в името на професията, която практикува, се е научил да контролира бурните си емоции с течение на времето.

Венгер: Арсенал има бъдеще

"Доста се паля и впоследствие осъзнах, че ако искам да оцелея в тази сфера, ще трябва да контролирам емоциите си. На 33 години бях начело на страхотен тим във Франция. Сега съм на 68 и все още не съм прекъсвал да практикувам тази професия и за секунда", каза Венгер.

"Отнема много време да се научиш да се контролираш. Това включва и да укротиш звяра вътре в теб, а това много ми помогна да премина през няколко фантастични и няколко изключително трудни периоди в живота ми", допълни той.

Арсенал сведе до 5 опциите за заместник на Венгер

Венгер призна, че все още се чувства "странно" поради факта, че напуска Арсенал след 22 години вярна служба.

"Много е странно. Мога да кажа, че е дори тъжно, но ако погледнем по по-позитивно на нещата, все пак аз имах привилегията да ръководя Арсенал за цели 22 години. Така гледам аз. Старая се да си върша работата до последната минута и след това ще мисля за бъдещето", каза френският специалист.