Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер посъветва своя сънародник Зинедин Зидан да продължи кариерата си в Премиършип. Зизу е без работа от края на миналия сезон, когато неочаквано напусна Реал Мадрид, след като спечели за трети пореден път трофея в Шампионска лига.

"Защо не? Ако искаш да работиш на високо ниво, то трябва да го правиш в Англия. Въпреки че има много въпросителни заради Brexit и основната от тях е ще запази ли Премиършип доминиращото си положение във финансов план. Скоро ще разберем", коментира Венгер.

"Пред него има два избора - или дългосрочен проект, който да се развива поетапно и постепенно или готов клуб, с който да се бори за титла и трофеи. Аз бих избрал втория вариант", добави той.

"Само в Англия е възможно шест клуба да се борят за шампионската титла в първенството. В повечето други страни още през декември може да се каже кой ще бъде шампион. В някои държави, например във Франция, следващият шампион може да се назове през септември", заяви Венгер, цитиран от beIN Sports.