Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер даде дълго интервю след последния си мач начело на лондонския колос. При успеха с 1:0 навън срещу Хъдърсфийлд 68-годишният французин обяви твърдо, че ще продължи да работи във футболните среди, макар че не уточни дали остава в треньорския занаят.

Успехът на „Кърклийс” беляза края на 22-годишния престой на Венгер при „топчиите”.

„Разбира се, че ще има емоции след 1235 мача начело на един и същи клуб. За да се насладим на повода, трябваше да победим – да печеля футболни мачове ме прави щастлив – и момчетата го постигнаха. Стана хубав ден за всички, защото и Хъдърсфийлд остана в елита”, коментира Венгер.

„Дали чувствам облекчение? Не, всъщност съм тъжен. В даден момент това трябваше да стигне до своя край, желая всичко най-добро, феновете бяха страхотни и искам за в бъдеще клубът да се радва на успехи.”

„Ще ми бъде трудно да се настроя (за живот без Арсенал – б.р.), но ще трябва да се справя. Искам само най-доброто за тази група от играчи и за треньорския щаб, който ще ги поеме. Преди всичко си оставам фен на Арсенал.”

„Вярвам, че съм оказал своето влияние върху клуба като съвкупност, защото той се намира в силна позиция, има нов стадион, нова тренировъчна база и нови играчи. Ако съдим по резултатите, спечелихме три шампионски титли на Англия, имахме серия от 49 мача без загуба и съм много горд от 7-те Купи на Футболната асоциация.”

„Предвиждам светло бъдеще за моя наследник, защото тимът демонстрира добро поведение и качество. Има нужда от някои попълнения, а ако те стана факт, Арсенал ще се бори за титлата във Висшата лига.”

„Със сигурност оставам във футбола. Дали ще е като мениджър или не… Аз съм пристрастен, а това не се лекува.”

В 22-ата минута целият стадион на Хъдърсфийлд награди Венгер с аплодисменти, а той призна, че не е очаквал подобен ход. „Нямах идея, че ще има нещо такова, феновете тук са фантастични. Усещам специална връзка тук, защото Хърбърт Чапман дойде от този клуб в Арсенал, а със сигурност е нашият най-успешен мениджър. Затова аплодисментите бяха специални за мен”, завърши Венгер.