Отборът на Арсенал постигна победа с 1:0 над Хъдърсфийлд в мача от последния кръг на Висшата лига. Така „топчиите“ изпратиха мениджъра си Арсен Венгер с успех. Официално френският специалист, който изкара последните 22 години начело на клуба, си взе довиждане преди седмица.

Въпреки това, феновете отново му декларираха своето уважение, като имаше редица надписи изразяващи признателност към работата на Венгер.

Същевременно със спечелените три точки в последния двубой, Арсенал събра актив от 63 на шестото място. Хъдърсфийлд остана 16-и с 37.

Срещата започна динамично с леко превъзходство за Хъдърсфийлф. Кристофър Шиндлер стигна до една топка в пеналта и стреля, но Давид Оспина изпъкна с блестящо спасяване. Нова добра възможнсот се разкри пред Хъдърсфийлд в 12-ата минута, а в основата ѝ бе Томас Инс. Неговият удар мина над вратата.

„Топчиите“ отвърнаха в 27-ата минута. Сеад  Колашинац засече центриране от корнер, но изкара топката в аут.

Поели инициативата в свои ръце, лондончани поведоха в 38-ата минута. Аарън Рамзи овладя хубав пас, комбинира с Обамеянг, който откри за 1:0.

След  почивката и двата тима имаха шансове да се разпишат, но така и не се стигна до промяна в резултата. В центъра на любопитни ситуации в полза на „артилеристите“ бяха Александър Лаказет и Гранит Джака.

 Аарън Муй удари греда в полза на домакините в на 88-ата минута, а  Лоран Депойтре отправи опасен удар с глава, но Оспаси спаси.