Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че е видял достатъчно доказателства в отдадеността на двете си звезди Месут Йозил и Алексис Санчес при победата над Евертън с 5:2.

Двамата атакуващи футболисти са централна тема вече месеци наред, защото влизат в последната година по своите договори. На този етап няма индикации, че някой от тях ще преподпише, а това е достатъчно основание за раждането на множество спекулации.

Неймар навива Алексис Санчес за ПСЖ

В момента 29-годишният Йозил е свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед, докато през лятото 28-годишният Санчес бе на крачка от преминаване в Манчестър Сити. Въпреки тези слухове дуото се представи много силно на „Гудисън Парк”, а това зарадва Венгер.

„Йозил е в много добра физическа форма и е фокусиран, мотивиран, така че бих казал, че да, той се върна към най-силните си изяви”, коментира френският тактик.

Венгер пресече рязко слуховете за Йозил

„Месут имаше проблем с коляното. Не беше нещо сериозно, но никога не знаеш как една травма ще повлия върху играча. Това, което хората поставяха под съмнение, бе тяхната отдаденост към отбора и клуба. Аз не съм го правил и това, което се случи в неделя, подсилва вярата ми още повече. Това, което искаме от Йозил и Санчес, е седмица след седмица да показват същото лице.”

Подмяната на чипа в Арсенал и плюсовете от ротацията

„Те могат да създават шансове, да бележат голове, но вярвам, че колкото зависиш от атаката си, толкова зависиш и от начина, по който изграждаш нападението си. Скоростта на пасовете има абсолютно влияние върху създаването на голови ситуации. Сега трябва да имаме малко повече увереност след головете, които вкарахме на Евертън, но е нужно да останем пределно фокусирани”, завърши Венгер.