Една от най-интересните истории на седмицата е факт, след като стана ясно, че бившите футболисти Хенрик Ларсон, Денис Бергкамп и Дирк Каут са на прага да закупят третодивизионния английски Уикъмб Уондърърс. Триото вече е входирало офертата си за сделката за „сините”, предава авторитетното издание The Athletic.

Медията твърди, че бившият наставник на Евертън Роналд Куман също ще има роля в клуба от „Адамс Парк”. Вече отказалите се футболисти са говорили с актуалния собственик – Тревор Строуд, като желанието им е отборът да се катапултира при големите съперници на Острова.

„Всички дискусии, които водихме са конфиденциални”, каза Строуд пред медията. „Доста хора ме питаха и оттам идват и слуховете. Мога да кажа, че говорихме с редица групи от хора и трябва да заема позиция. Смятаме, че имаме подходящия човек и се радваме, че гласуването ще започне във вторник”, коментира още Строуд.

Уикъмб Уондърърс

източник: Gulliver/GettyImages

В допълнение към офертата за вземане, консорциумът от Бергкамп, Ларсон и Каут е готов да покрие всички разходи, които са натрупани в последно време за клуба. Все пак има и друг желаещ, който да закупи отбора, воден от Гарет Ейнсуорт, а това е американският бизнесмек Роб Куиг.