Борнемут сътвори уникален обрат срещу Лутън в отложен мач от Висшата Лига. На почивката гостите водеха с 3:0, но през втората част „черешките“ вкараха 4 безответни гола, за да стигнат до победата.

Намиращият се в зоната на изпадащите Лутън откри резултата при първата си атака още в 9-а минута. Тахит Чонг се оказа непокрит в центъра на вратарското поле и засече центриране на Джордан Кларк, за да вкара своя четвърти гол за сезона.

След половин час игра Огбене удвои след брилянтна атака по левия фланг. Тахид Чонг я започна, Алфи Даути намери Чедози Огбене, който завърши хладнокръвно и удвои аванса на Лутън Таун.

А преди да завърши полувремето Луис Кук намери Рос Баркли, който напомни за най-добрите си години и реализира с мощен удар под гредата. Феновете на Лутън скандираха „Ние оставаме в елита“.

На почивката мениджърът на Борнемут Андони Ираола изпрати футболистите си на терена доста преди първия съдийски сигнал с явната идея присъствието им на терена да има мотивиращ ефект. И това сякаш даде ефект.

Доминик Соленке върна първото попадение в 50-а минута. Положението бе прегледано от ВАР, но остана. Малко след час игра Борнемут започна да мечтае. Корнер доведе до разбъркване и Иля Забарни намали на 2:3. Дойде ред и на Антоан Семеньо. В 64-а минута той намери достатъчно място, за да стреля и да изравни.

В 83-а минута Семеньо завърши обрата. Лутън загуби владението на топката в средата на терена, крилото на Борнемут направи двойно подаване с Енес Унал и сам реализира за 4:3.

С тази победа Борнемут вече има 35 точки, а Лутън остана в зоната на изпадащите. „Шапкарите“ са на три точки то спасителното 17-то място, където към момента с 24 точки е Нотингам Форест.