Вут Вегхорст се присъедини към Манчестър Юнайтед през януари с краткосрочен договор под наем от Бърнли, след като прекъсна престоя си в турския клуб Бешикташ, и веднага си проправи път в стартовите 11 под ръководството на Ерик тен Хаг.

Нападателят помогна на Юнайтед да сложи край на шестгодишната си трофейна суша, като спечели Карабао Къп миналия месец, но успя да вкара само два пъти за "червените дяволи" до момента и беше обект на яростни критики от фенове и експерти. 30-годишният играч обаче не се притеснява от страничния шум и смята, че доверието на Тен Хаг в него доказва, че е оказал голямо влияние върху отбора.

"Това са много мачове и това показва доверието в мен. Това също показва, че върша добра работа за отбора. Това беше нещото, което исках, когато дойдох тук – да допринеса и да се опитам да помогна на клуба да успее да печели трофеи", сподели Вехгорст.

"Сега имаме един. Предстоят ни още два турнира - Лига Европа и Фа Къп и искаме да стигнем възможно най-високо в таблицата и определено да сме първите в четири за Шампионската лига. Така че това просто ми показва, че съм част от отбора. И да бъдеш част от успеха ни и тази оценка, която получавам, това е нещо хубаво", добави нападателят на "червените дяволи".

Вегхорст имаше само три докосвания в наказателното поле в четвъртфиналния сблъсък срещу Фулъм от ФА Къп и пропусна страхотен шанс в 12-ата минута на срещата. Нападателят изглежда вероятно ще продължи напред, докато Антони Марсиал се възстановява от контузия, но все още не е ясно дали Юнайтед ще се опита да го привлече директно от Бърнли през лятото.