Вут Вегхорст се сдоби с медал след победата на Манчестър Юнайтед с 2:0 над Нюкасъл във финала на Карабао Къп. Нападателят, който се присъедини към "червените дяволи с краткосрочен договор за наем през януарския трансферен прозорец, като преди това не бе изпитвал много често подобна емоция. Сега той има шампионски медал, като забележителните няколко месеца за него доказват, че търпението понякога може да бъде възнаградено.

"В Нидерландия играх два финала за купата и загубих и двата. Това беше третият път. Разбира се, това е нещо специално и разбира се, че влагате цялата упорита работа, упорити усилия, за да получите наистина нещо. Така че, да, и за мен е лично и е наистина хубаво да спечеля трофей.

За мен това е детска мечта. Детска мечта да играя за този невероятен клуб, да играя на финал и да бъда важен на този финал с втория гол. Ако го спечелите, трябва да му се насладите, защото през този ден, по време на мача, вие сте фокусирани само върху едно нещо и това е да спечелите и да се представите добре. Така че, да, след това трябва да отделите минута, иначе всичко минава покрай вас, преди дори да забележите и преди да сте му се насладили", сподели Вегхорст.

В момента Юнайтед изостава с осем точки от Арсенал в битката за титлата във Висшата лига, но все още има да изиграе 14 мача, като същевременно успява да се класира за осминафиналите на Лига Европа и петия кръг на ФА Къп.