Нападателят на Манчестър Юнайтед Вут Вегхорст отговори на нападките на феновете на тима и призивите да бъде освободен. Причината за това беше фактът, че нидерландеца докосна емблематичната табела на тунела на "Анфийлд" преди дербито с Ливърпул, загубено с 0:7 от "червените дяволи". 

„По принцип не реагирам на заглавията, които се пишат за мен в медийното пространство, но този път го правя, защото прекрасните привърженици на Манчестър Юнайтед са важни за мен и се интересувам от тяхното мнение. За това искам да изясня ситуацията с видеото, което обиколи интернет пространството.

От националния отбор на Нидерландия знам, че Върджил ван Дайк докосва този знак. Единственото нещо, което исках да направя бе да го спра, защото знаех, че по този начин ще му повлияя преди двубоя

Когато бях дете, единственият отбор, който съм поддържал е бил Твенте. Аз съм горд играч на Манчестър Юнайтед и отдадеността ми към този велик клуб никога не е била на въпрос. Неделя бе един трагичен ден за всички нас. Ние ще дадем всичко от себе си, за да се върнем в правилния път през следващите седмици. Ще се върнем по-силни заедно, за да постигнем целите си“, гласи изявлението на Вегхорст в Instagram.