Нидерландският нападател - Вут Вегхорст, се присъедини към Манчестър Юнайтед през януари под наем от Бърнли до края на сезона. 30-годишният футболист бързо се превърна в неразделна част от плановете на Ерик тен Хаг и старира във всичките 18 мача на "червените дяволи" до момента. Въпреки че записа само два гола и две асистенции през това време, никой не оспорва ключовата роля на Вегхорст за подобрената игра на Юнайтед след Нова година.
 
Вегхорст признава, че не е очаквал толкова бързо да се превърне във важен играч за Юнайтед.
 
„Всичко, което Тен Хаг ми каза, е, че има нужда от нападател, който се вписва в неговия стил на игра. Разбира се, той го обясни по различен начин, но ясно ми показа, че всичко зависи от мен. 
 
Винаги съм мечтал да направя голяма кариера, да достигна максимума си. Сега съм невероятно горд и щастлив. Понякога чувствам, че се справям страхотно, но тогава се сещам, че все още имам само два гола за Манчестър Юнайтед. Затова се опитвам да науча децата си да не се фокусират само върху целите, но и върху други аспекти. Така, както правя аз. 
 
Предпочитам да гледам на нещата от положителната страна. Когато отбелязах първия си гол срещу Нотингам Форест (б.р. за Купата на Лига), казах в интервю, че нямам търпение да отбележа у дома пред нашите фенове. Това се случи няколко мача по-късно (б.р. в мача от Лига Европа с Бетис), но за мен беше важен момент.
 
Можете да осъзнаете колко голям е Юнайтед, само като сте част от него. Това е топ клуб, към който е приковано цялото внимание отвън. Трябва да намеря начин да се справя с това, но успявам да бъда себе си дори в такава среда.
 
Имам страхотна физика и никога не съм получавал  контузии, дори не съм пропуснал нито един мач заради травма. Това е доста странно. На това ниво не е възможно играчите да излизат напълно възстановени във всеки мач. Затова се нуждаят от сила на духа и психологическа стабилност“, каза нападателят на Манчестър Юнайтед.