Защитниците на Ливърпул Трент Александър-Арнолд и Върджил ван Дайк се очаква да бъдат на линия за старта на лятната подготовка на „червените“. Нидерландският централен защитник не е играл от месец октомври миналата година, докато Александър-Арнолд се контузи преди старта на UEFA EURO 2020 това лято.

Преди няколко дни Ван Дайк публикува туит, в който написа:

„Готов за предсезона“, заедно с видеоклип, на който говори за това колко очаква с нетърпение своето завръщане в игра, както и това на феновете по стадионите.

Междувременно, Александър-Арнолд също качи публикация, на която се вижда, че е тренира усилено преди старта на подготовката. На въпрос докъде е стигнал с възстановяването си, крайният бранител отговори следното:

„Всеки ден е нова стъпка, всеки ден се подобрявам, ставам по-добър и мисля, че влизайки в предсезонната подготовка, ще бъда добре“.

Ливърпул също се надява Джо Гомес да бъде готов преди началото на новия сезон, докато напредъкът на Жоел Матип също се следи. Мърсисайдци вече привлякоха нов централен бранител в лицето на Ибрахима Конате от РБ Лайпциг.