Още една от големите звезди на Лестър Сити взе отношение по повод уволнението на мениджъра Клаудио Раниери. Английският национал Джейми Варди категорично заяви, че няма нищо общо с решението на клубните босове да освободят италианеца.

Шмайхел първи се обърна към Раниери след уволнението

Прочувствената бележка на Рияд Марез до Раниери

Тъжната развръзка за 65-годишния италианец настъпи в четвъртък вечерта и срещна широк негативен отзвук не само в Англия, но и по целия свят. Много футболни треньори и анализатори изразиха подкрепата си за Раниери, но още много преди печалната развръзка се заговори, че в съблекалнята зрее бунт срещу него. На Албиона открито се спекулираше, че част от водещите играчи вече не били доволни от работата с опитния специалист.

Карагър: Позорно е, ако асовете на Лестър искат главата на Раниери

Едно от най-често споменаваните имена в тази връзка бе това на Варди, който използва случая, за да се оправдае. „Има спекулации, че аз съм замесен в уволнението на Раниери. Тези твърдения са напълно неверни, безпочвени и ми причиняват болка“, написа таранът в „Инстаграм“.

„Единственото, в което сме виновни като отбор, е че се представяме много под очакванията. Това сме го признавали и публично, и в съблекалнята. Ще се постараем да си стъпим на краката.“

Срам, позор, безскрупулност - футболният свят за уволнението на Раниери

През миналия сезон Варди реализира 24 гола във Висшата лига, за да помогне на отбора за сензационно спечелената титла на страната. През настоящата кампания неговата успеваемост е в пъти по-ниска, като дотук 30-годишният играч има едва 5 попадения в шампионата.

„Клаудио винаги е имал и ще има пълното ми уважение! Това, което постигнахме заедно и като отбор беше считано за невъзможно! Той повярва в мен, когато повечето не го правеха, а заради това му дължа вечна благодарност. Пожелавам на Клаудио най-доброто за бъдещето, каквото и да му е приготвило то. Благодаря ти, Клаудио, за всичко“, завърши Варди.