Легендата на Ливърпул Джейми Карагър изказа своето мнение относно проблемите, които изпитва шампионът на Англия Лестър през този сезон. Някогашният бранител заяви, че ще е истински позор, ако се потвърдят информациите, че звездите на „лисиците“ се бунтуват срещу своя мениджър Клаудио Раниери.

През миналия сезон италианският специалист бе в основата на сензационния успех във Висшата лига, но настоящата кампания се очертава като жестока среща с реалността. Лестър отново е замесен здраво в битката за оцеляване. Вестник „Гардиън“ излезе със своя разработка, в която се казва, че голяма част от водещите футболисти вече открито недоволствали от методите на Раниери и дори призовавали за уволнението му.

„Ако е вярно, това е позор. Раниери беше огромна част от всичко, което Лестър постигна през миналия сезон. Това беше една от най-великите истории в спорта“, заяви Карагър пред „Скай Спортс“.

„Като мениджър Раниери е постигнал къде-къде повече в кариерата си от повечето футболисти в отбора. Ако нещо се е променило от миналата година досега, то това са играчите. Ако трябва да сме честни, те са един посредствен състав.“

„Лестър обикновено би бил тим, който да се бори за оцеляване. Нещата се върнаха към обичайното статукво. Тези играчи не бива да си вирват носовете прекалено високо. Това, което мениджърът ти е помогнал да постигнеш, трябва да го помниш. Трябва да си благодарен на този човек до края на живота си“, допълни Карагър.