Гол на Джейми Варди донесе успеха на Лестър над Шефийлд Юнайтед и съответно място за "лисиците" в 1/4-финалите на ФА Къп.
 
През целия двубой на "Кинг Пауър Стейдиъм" домакините бяха по-добрият отбор, но успехът не дойде никак лесно. 
 
През първото полувреме "лисиците" бяха по-активният отбор на терена, но това тяхно преимущество не доведе до попадения. В 16-ата минута Джейми Варди бе близо до това, след като получи топка отляво по атаката от Демарай Грей но ударът му към далечния ъгъл мина покрай гредата. Отново Варди направи сериозен пропуск в 36-ата минута, а Вилфред Ндиди и Грей също се разминаха с попадението.
 
През второто полувреме домакините продължиха да бъдат по-активни и в крайна сметка търпението им се отплати в 66-ата минута, в която Варди реализира. Рияд Марез центрира качествено, прехвърли отбраната и намери нападателя, който с глава игра много технично и прехвърли вратаря на гостите Джамал Блекман.
 
Малко по-късно Варди реализира отново след пас с глава на Марез, но съдиите видяха много тънка засада при паса към алжиреца. Шефийлд изпусна отличен шанс за изравняване, след като в 72-ата минута Самир Карътърс стреля от около точката на дузпата, но Каспер Шмайхел действа великолепно.
 
До края на двубоя нови голове не паднаха и така Лестър си осигури място в топ 8 на най-стария футболен турнир.