Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Арсенал - Робин ван Перси разказа любопитна история около начина, по който се раздели с „червените дяволи“ през 2015 година. Тогава отборът бе воден от Луис ван Гаал. Бившият нидерландски национал напусна "Олд Трафорд" година преди да изтече договора му с тима на Юнайтед, тъй като не попадаше в плановете на своя сънародник. Така Ван Перси подписа с Фенербахче.

"Имах следния разговор с Ван Гаал, в който той ми каза: "Ок, Робин, нашите пътища се разделят. Аз съм треньорът, а ти си играч. Трябва да си вървиш, времето ти изтече." Казах му че все още имам договор. Той отвърна: "Не ме интересува". Безмилостно. Усещах, че нещо такова предстои, но не и, че ще се случи по този безскрупулен начин, по който ми го съобщи. След като ти кажат нещо такова, много неща преминават през главата ти. Аз все още имах договор с клуба, семейството ми бе щастливо, това бе 11-ата ми година в Англия. Харесвахме живота тук. Какво щеше да последва? Децата ми ходеха на училище, имаха своите приятели там... Всичко това минава през ума ти за една секунда. Как да реагираш?“, спомни си бившият нападател.

„Тогава му казах: "Ок, ще видим какво ще се случи. Това е твоето мнение, но аз имам договор и съм щастлив в Манчестър Юнайтед и Англия". Станах, стиснах му ръката и си тръгнах. На връщане към вкъщи си помислих: "Ок, това е тежка ситуация. Как ще реагираш на такова изявление?". Толкова безпощадно, тежко и директно. След това ми минаха много неща през ума. Така се стигна до началото на предсезонната подготовка, когато не ми ми бе позволено да играя в тренировъчните мачове 11 на 11, а вместо това ми хвърляха една топка и ми казваха да се оправям сам", сподели още Ван Перси.