Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Люк Шоу все още не е готов да тренира пълноценно със съотборниците си. Това заяви мениджърът на тима Луис ван Гаал.

Холандецът разкри, че 19-годишният талант, за който клубът брои 27 милиона паунда на Саутхемптън, има още да работи върху нивото на физическата си подготовка. Английският национал все още не е имал честа да проведе своето първо занимание наравно с другите футболисти на „червените дяволи”.

„Винаги съм се опитвал да бъда треньор, който се вглежда индивидуално във всеки един играч и от какво има нужда дадения футболист. Според мен Люк Шоу трябва да работи още за фитнеса си, тъй като сега не е готов”, уточни Ван Гаал.

„Поради тази причина той не може да изпълни това, което искам от него. Люк трябва да се приведе във форма и заради това тренира индивидуално”, коментира наставникът по повод левия бек, който участва с Англия на Мондиал 2014.

Ван Гаал също така говори за промяната в тактическата постройка на отбора, който отсега нататък ще играе във вид 3-5-2. „Трудно е да се промени системата и трябва да започна веднага тъкмо поради таи причина. Нямаме време за губене. Сега ни остават 3 седмици преди старта на сезона, така че ще използвам всичките си тренировки, за да утвърдя новата постройка”, допълни холандецът.