Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал отново отправи словесна атака към клуба, като заяви, че „червените дяволи” са се отнесли „злобно и низко” с него заради начина, по който го освободиха от поста.

Холандският специалист бе начело на манчестърци в периода 2014-2016, като успя да завоюва единствено Купата на лигата. Основната задача, която му бе поставена от шефовете, включваше битка за титлата и силно представяне в Шампионската лига, ала 66-годишният Ван Гаал се провали с гръм и трясък в това отношение. При единственото си участие в ШЛ тимът му завърши на 3-о място в групата си, а впоследствие отпадна и от Лига Европа.

Така се стигна до уволнението през лятото на 2016 година, за да може Жозе Моуриньо да поеме Юнайтед. Като част от сделката клубът продължи да плаща заплата на Ван Гаал, който бе назначен с 3-годишен контракт.

Ван Гаал: Юнайтед е много скучен при Жозе Моуриньо

Ван Гаал твърди, че почти веднага след раздялата с Юнайтед е получил предложение да води белгийския национален тим. Холандецът обясни, че е отказал, тъй като още е бил подвластен на негативните емоции след уволнението.

„Щеше да е наистина страхотно да стана селекционер на Белгия, но бях толкова кисел и отмъстително настроен, че оставих тази оферта да отлети”, сподели Ван Гаал пред холандския вестник „Де Фолкскрант”.

Защо Ван Гаал най-добре да си трае за скуката и Моу...

„Решението беше глупаво, защото спортните ценности винаги трябва да идват на първо място. Това трябва да е най-важното нещо, но тогава просто гледах нещата от друга перспектива. Не ставаше дума за пари. Основното беше самият акт на отмъщение. Действах инстиктивно, а не рационално. Сега трябва да живея с това си решение.”

„Начинът, по който Юнайтед се отнесе с мен, беше ужасен. Те се държаха злобно и низко. Бившите играчи на отбора стартираха всичко, като твърдяха, че предлагам на феновете скучен футбол. Това ме порази. Всичко беше режисирано и организирано.”

„Не след дълго започнах да мисля, че губя своя авторитет пред играчите. Трябваше да правя отстъпки в подхода си спрямо футболистите. Това беше тежко, защото винаги съм има свой стил в това отношение”, каза още Ван Гаал.