Новият капитан на Ливърпул – Върджил ван Дайк, бе категоричен, че има пълното доверие на клуба относно трансферите. „Червените” попаднаха в центъра на нова трансферна сага, този път с еквадорския национал Мойсес Кайседо.

На пресконференцията си преди мача с Чесли, мениджърът на тима Юрген Клоп потвърди, че клубът е постигнал договорка с Брайтън за трансфера на дефанзивния полузащитник, съгласявайки се да плати 111 млн. паунда. Часове по-късно обаче, самият футболист обяви, че иска да играе в Челси откъдето също имаше сериозен интерес. В последните часове се спекулира, че лондончани са предложили 115 млн. паунда за Кайседо.

Според Ван Дайк обаче няма място за притеснение, въпреки очевидното пропадане на сделката.

“Всички искаме качествени попълнения и до момента клубът направи точно това. Ние вярваме на клуба, аз вярвам на клуба. Клубът свърши добра работа в последните години, защо да не го направи и сега? Ако следите социалните мрежи, ще ви прилошее от всичките тези имена, които се споменават. Според мен това са просто спекулации, опитват се да налучкат имената, за да налеят масло в огъня. Просто така работи интернет. Виждате, че ни свързват с почти всеки полузащитник в света, нека просто изчакаме и видим какво ще се случи. Имаме професионалисти, които работят по въпроса и това е най-важното. Вярваме, че клубът ще направи правилното нещо”, коментира Ван Дайк.