Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк не скри разочарованието си от ремито в градското дерби срещу Евертън (0:0) на „Гудисън Парк”. Холандецът отчете, че „червените” безспорно са били отборът с повечето голови шансове в мача, като просто не успяха да се възползват от тях.

„Ние заслужавахме да спечелим. Доста красноречиво е, че в края феновете на Евертън празнуваха резултат 0:0. Празнуваха така, сякаш са спечелили. Ние бяхме отборът с шансовете, но не успяхме да победим”, заяви 27-годишният холандец.

„Чувството да играя на „Гудисън Парк” беше прекрасно. Аз обичам да играя в такива мачове. Сега е време да се възстановим, да сме сигурни, че ще сме готови за следващия мач.”

„Е, следващият двубой е през другата седмица. Само това можем да направим – да се съсредоточим върху нашите срещи. Да, не сме на върха на лигата, но това е ситуацията. Единственото, което можем да променим ние, е да продължим да печелим мачове”, допълни Ван Дайк.

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън също не скри, че емоциите в състава от нулевото реми са подчертано негативни. Заради този резултат „червените” сдадоха върха във Висшата лига, като Манчестър Сити сега има 1 точка аванс.

„Разочаровани сме, разбира се, защото дойдохме за 3-те точки. Знаехме, че ще бъде тежко, че на моменти ще е трудно. Създадохме достатъчно шансове, за да спечелим мача, но защитата на Евертън действаше доста добре. Ние сме разочаровани. Искаме да побеждаваме във всеки мач, в който играем”, коментира Хендерсън.

„Ние създаваме своите възможности, но не сме клинични пред гола. Нека кажем, че те също се защитаваха като отбор. Срещу Евертън и срещу Манчестър Юнайтед като гост е нормално е да имаш проблеми. Това са тежки гостувания, така че трябва да извлечем позитивите от този двубой и да продължаваме напред в първенството”, добави още английският национал.