Ливърпул трябва внимателно да подбира игровото време на централния защитник Върджил ван Дайк след завръщането на нидерландския национал от продължителна контузия, заяви Джеймс Милнър.

Сериозна контузия на коляното извади Ван Дайк от игра за почти целия минал сезон, както и от тазгодишното европейско първенство. Там родната му Нидерландия беше елиминирана на осминафиналите от Чехия. През седмицата Ван Дайк почива срещу Милан в Шампионската лига, но беше свеж за класическата победа на „червените“ над Кристъл Палас.

„Всички знаем, че Върджил е Супермен. Контузията от която се върна обаче е сериозна и дори сега да изглежда добре, знаем че не е на 21 години. Той има нужда да се грижи за тялото си и не трябва да се ядосва, че е извън отбора. Това е просто ротация“, каза английският халф.

Милнър допълни изказването си, припомняйки, че миналия сезон Ливърпул сериозно е страдал от липса на важни играчи, заради множество контузии и затова ротациите са важна и неделима част от един отбор.

Клубът от Мърсисайд, който дели върха във временното класиране на Премиър лийг с Челси, го очаква гостуване на Норич през седмицата в мач за Купата на Лигата, където най-вероятно Юрген Клоп също ще направи промени в състава и ще запази някои от основните си футболисти за съботното гостуване на Брентфорд.