Капитанът на Ливърпул – Върджил ван Дайк, призна в интервю за клубния сайт, че за играчите на клуба също е било „трудно“ да приемат новината от Юрген Клоп. На 26-и януари германецът сподели във видео за телевизията на отбора, че след края на сезона се оттегля от поста на 19-кратния английски шампион.

Един от първите хора пряко от отбора, който реагира, беше именно лидерът на отбора – Ван Дайк, който анализира решението на своя наставник и призна какви са целите пред отбора докрая на сезона.

“Трудно е да се приеме, защото мениджърът значи прекалено много за нас, за мен, за клуба, за цялата Висша лига мисля. Той е взел вече решението за себе си и неговото семейство. Такъв ход винаги е тежък да се предприеме и това е случаят“, започна Ван Дайк.

„Той ни сподели лично това си решение, когато всички бяхме заедно. За всеки един беше трудно, но нашата работа е фокусът върху. Имаме много цели за постигане през този сезон и защо да не празнуваме с треньора накрая? Мисля, че винаги Клоп е опитвал да менажира също така и „шумът отвън“ около нас. Разбира се, че това е масивна новина за футбола. За нас също е голям ден, но този стрес, който е всяка година с целите, е огромен. Всички искаме да побеждаваме непрестанно. Бих искал да кажа на феновете, че устремът ни ще е докрай. Искаме да правим правилно нещата и продължаваме да го правим. Нека направим този сезон „специален“, за да може Клоп да има изпращането, което заслужава“, сподели още капитанът на мърсисайдци.

„Разбира се, че като капитан имам голяма отговорност за постигане точно на целите ни. Не трябва да ни смущават новините. Това е нещо, което той иска също така. Имаме да играем за много купи и трябва да сме в добра форма. Това иска от нас и треньорът също, така че трябва да блокираме новините извън базата и стадиона и се надяваме да постигнем големи успехи в чест на нашия мениджър“.