Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк заяви, че никой в тима не обръща внимание на разликата от 8 точки пред втория във Висшата лига Манчестър Сити. Холандският национал беше категоричен, че всички сред „червените” са концентрирани единствено върху собственото си представяне.

През миналия сезон Сити и Ливърпул предложиха една брутална гонитба за титлата, която завърши с точка в повече за „гражданите” – 98 срещу 97. Манчестърци спечелиха последните си 14 мача от сезона и така преобърнаха ситуацията, след като до началото на януари Ливърпул водеше със 7 точки пред тях.

Сега обаче Сити показа признаци на криза и за втори път през сезона загуби точки на свой терен след загубата 0:2 от Уулвърхемптън. В същото време Ливърпул взе изключително ценна победа 2:1 над Лестър, която стана факт след гол в продължението на мача. По този начин Ливърпул се намира в серия от 17 поредни победи във Висшата лига (като се включат и заключителните срещи от миналия сезон), а ако след паузата за националните отбори победят големия враг Манчестър Юнайтед, то биха изравнили рекорд, който е притежание именно на Сити.

„До този момент успяваме да взимаме точките”, коментира Ван Дайк пред „Скай Спортс”. „Винаги обаче има неща, които да подобряваме в играта си. Мисля, че трябва да се фокусираме само върху мачовете, които ни предстоят, и да не следим каквито и да били разлики, точки или други подобни между нас и останалите, включително Сити.”

„Предстоят доста натоварени периоди от сезона, особено пред декември и януари. Все още всичко е възможно.”

„Не очаквах Сити да загуби от Уулвърхемптън. Мисля, че всички очакваха Сити да има трудности, но когато те са домакини подобни неща никога не се случват. Те успяват да вкарат поне един гол. Уулвс обаче изиграха страхотен мач и трябва да им се признае. Сити ще успее да преодолее този резултат. Засега обаче ще се фокусирам върху националния отбор”, добави Ван Дайк.