Централният защитник на Ливърпул Вирджил ван Дайк говори за първи път след ужасяващата си контузия в коляното, която получи в градското дерби с Евертън в събота. Той скъса кръстни връзки след кошмарно влизане в краката му от Джордан Пикфорд и ще бъде извън терените поне половин година, но е убеден, че ще се върне по-силен.

"Днес следобед се срещнах със специалист, за да започна процеса по планиране и на най-малките детайли около рехабилитацията ми след сблъсъка вчера. Сега съм напълно фокусиран върху това да се възстановя и да го направя колкото се може по-скоро", заяви нидерландецът.

"Независимо от огромното разочарование, съм твърдо убеден, че трудностите откриват нови възможности. С божията помощ ще направя така, че да ви убедя, че ще се върна по-здрав и по-силен. Мисля, че и във футбола, както и в живота, за всичко си има причина. Важното е да се стараем да съхраним баланса. С подкрепата на жена ми, децата, семейството и всички в Ливърпул, съм готов да приема предизвикателството", продължи бранителят.

"Искам да благодаря на всички за окуражаващите думи. Това означава много за мен и семейството ми. Ще направя всичко възможно да оказвам подкрепа на съотборниците си. Предстоят няколко важни седмици, след което възстановяването ми ще продължи ден за ден. Ще се върна", написа той в Туитър


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.