Бранителят Върджил ван Дайк смята, че четирите гола, които вкара Ливърпул срещу Цървена звезда в ШЛ са специални, тъй като бяха отбелязания от атакуващото трио на тима. Холандският защитник, който изведе тима си с капитанската лента, счита, че това е повратен момент за футболистите на Ливърпул в предни позиции. Роберто Фирмино, Мохамед Салах и Садио Мане са били въвлечени в 15 от головете на тима през този сезон, въпреки че критиките от медиите към тях да са доста.

„Момчетата работят много усилено и това се възнагради срещу Цървена звезда. Когато вкарат е специално. Хубаво е за всички и съм доволен от това, което показахме. Всички се насладиха на головете. След тях идва самочувствие, а това е важно за тима. Хареса ми и времето в мача, в което вкарахме попаденията”, сподели Ван Дайк пред сайта на клуба.

„След 20-тата минута започнахме да играем много добре. Контролирахме дуела и запазихме чиста мрежа, в комбинация с четири гола. Противникът има някои добри играчи и стартираха добре. Трябваше да се адаптираме към тяхната игра, тъй като бе хаотична. Справихме се професионално”, продължи холандецът.

Ван Дайк излезе в дуо с Джо Гомес на централните защитници и бе много доволен от играта на тима в защита. „Понякога е като капан, след като водиш с три-четири гола разлика, тъй като е възможно да ти отбележат. Ние обаче се подсигурявахме добре и запазихме концентрация. Важно е за нас”, допълни Ван Дайк.

Централният защитник похвали и Фабиньо и Джердан Шакири, които направиха солиден мач с фланелката на „червените”.

„Те бяха фантастични. Двамата ни дадоха много енергия и откраднаха доста топки в средата на терена. Присъствието им бе важно за мача и съм щастлив от това, което показаха”, завърши Върджил Ван Дайк.

Ливърпул е лидер след три изиграни срещи в групата си в ШЛ с 6 точки.