Звездата в центъра на защитата на Ливърпул Върджил Ван Дайк сподели, че е взел редица фактори под внимание, когато е вземал решението да се присъедини към състава на Ливърпул. 

GettyImages/Gulliver
100 снимки

Холандецът премина на "Анфийлд" през зимата на 2018-та година от състава на Саутхемптън срещу грандиозната сума от 75 милиона паунда. След присъединяването си към отбора резултатите са видни и самият Ван Дайк е с ключова роля в големите успехи на клуба през последните два сезона. 

Самият централен защитник споделя, че е трябвало да вземе много неща предвид, преди да вземе решението да се присъедини към състава на Юрген Клоп. 

"Преди да се присъединя към Ливърпул взех предвид много фактори - начин на играчм съотборници, както и бъдещи перспективи. Градът и феновете също са голяма част от всяко подобно решение", започна Ван Дайк. 

"Ливърпул беше правилното решение в онзи моменти и достигането до финал в Шампионската лига в рамките на 6 месеца беше голямо събитие в личностното ми развитие", завърши темата стълбът в отбраната на "мърсисайдци".