Бранителят на Ливърпул Върджил ван Дайк успокои всички фенове на „червените”, че няма място за паника след поражението от Манчестър Сити с 1:2.

Именно „гражданите” бяха първият отбор, който нанесе първата загуба за тима на Юрген Клоп през настоящата кампания. Лерой Сане отбеляза победния гол за шампиона, за да съкрати разликата с червените на четири точки, като мигове преди това Роберто Фирмино изравни след попадение на Серхио Агуеро.

В идната среща Ливърпул пътува до Уулвърхемптън за мач във ФА Къп, след което му предстои гостуване на Брайтън на 12-и януари. Холандският защитник на „червените” обаче е обнадежден, че загубата няма да повлияе по никакъв начин на настроението на отбора.

„Напълно наясно сме, че сезонът ще бъде много тежък, с много възходи и падения. Определено мачът със Сити е към втората част”, сподели холандският национал пред журналисти.

„Нужно е да се върнеш позитивен и трябва да го сторим задължително. Беше много интензивен мач за двата тима. Те победиха, а за нас остана разочарованието, но сме фокусирани върху възстановяването ни, което да ни помогне да сме готови за идния мач”, продължи Ван Дайк.

„Трудно е за приемане, че загубихме, но няма място за паника. За нас това беше поредният важен мач за първенство. Неприятното е, че не постигнахме резултата, който желаехме. Уважение за сторенето от Манчестър Сити и поздравления”, завърши Върджил ван Дайк.