Бранителят на Ливърпул Върджил Ван Дайк признава, че не е лесно за играчите да се справят с несигурността за бъдещето на Висшата лига, но въпреки това подчерта, че той и неговите съотборници трябва да се пазят от негативните мисли. 

Въпреки колосалния аванс от 25 точки на върха на Висшата лига перспективите за титла пред "мърсисайдци" все още висят във въздуха. Първенството на Острова е спряно поне до края на април, като пандемията от коронавирус продължава да създава неяснота кога точно ще може да бъде завършен шампионатът.

Играчите на Ливърпул работят със спортен психолог през тези трудни време, като Ван Дайк признава, че ситуацията е много далеч от нормалното състояние на човека. 

"Положението е лудо, малко сюреално. Никога не може да очакваш подобно нещо, което виждаш само в театъра или киното. Неяснотата за бъдещето е трудната част, защото всеки иска да прогледне напред. В този случай обаче единствено може да сме търпеливи и да правим правилните неща", започна бранителят. 

"Периодът е малко луд, но трябва да запомним, че най-важното е здравето на хората. Ментално трябва да си измениш много неща, защото това обичайно е най-натоварената част от сезона, заедно със зимния период. Със сигурност ни липсва, но трябва да се справим, за да имаме възможност да излезем на терена отново в правилния момент", завърши Ван Дайк.