Бранителят на Ливърпул Върджил ван Дайк счита, че бъдещето пред отбора е светло, след като всички в клуба искат да подобрят представянето си. Представянето на холандския №4 при европейския клубен шампион през изминалата кампания бе феноменално и напълно заслужено Ван Дайк триумфира с наградата „Най-добър играч на сезона” към ПФА.

Отборът на Юрген Клоп завърши с 97 точки в първенството, на една зад Манчестър Сити. Въпреки това Ван Дайк сподели пред официалния сайт на Ливърпул, че е оптимист за бъдещето на Ливърпул и очаква още много трофеи да бъдат завоювани.

„Смятам, че бъдещето пред нас е светло. Разполагаме с фантастичен отбор и играчи, които искат да израстват. Това те кара да дават всичко за отбора си и клуба. Имаме голямо качество в състава. На мен ми се случва дори понякога да не го осъзная колко точно голямо е. Дори на скамейката имаме играчи, които във всеки един момент ще влязат и ще помогнат за обрат при развоя на даден мач. На Ливърпул му предстои фантастично бъдеще”, коментира Ван Дайк пред сайта на клуба.

Холандският бранител започна във всеки един мач от Висшата лига за отбора, който допусна най-малко попадения от всеки друг в дивизията. Капитанът на Холандия пропусна само един мач в Шампионската лига – заради наказание, и се превърна в един от най-уважаваните защитници в световния футбол.

„Искам да бъда постоянен в изявите си, чувствам се чудесно с помощта на моите съотборници. Всички в отбора са фантастични”, добави 27-годишният футболист.

„Ако се огледам около мен, Робъртстън изигра най-добрия си сезон в кариерата. Трент направи феноменални неща за толкова млада възраст. А всички централни бранители са превъзходни. Целият отбор е на много, много високо ниво”, заключи Върджил ван Дайк.