Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк призна, че мениджърът на тима Юрген Клоп има пълното право да не е доволен от представянето в последния мач на отбора – трудната победа 1:0 над Хъдърсфийлд.

Срещу закъсалия тим на „териерите” момчетата на Клоп изпитаха доста трудности и спечелиха мача с едва 2 точни изстрела в рамките на 90-те минути. След края на срещата германският тактик заяви, че не е ядосан на играчите – макар поведението му край тъчлинията да говореше за друго – и допълни, че те трябва да имат по-големи очаквания към себе си.

„Той има пълното право да не е доволен”, съгласи се 27-годишният Ван Дайк. „Той е шефът и очевидно изисква най-доброто от нас, най-доброто в името на клуба и желае да играем добре.”

„Няма как да доминираш във всеки един мач, да играеш добре във всеки двубой, но като се има предвид нашето представяне беше страхотно, че успяхме да запазим „суха” мрежа срещу Хъдърсфийлд.”

„Това беше хубаво, но трябваше да се представим по-добре, може би можехме да си направим мача по-лесен. В определени моменти Хъдърсфийлд накара нещата да изглеждат по-опасни, отколкото всъщност бяха. Те имаха своите моменти, ако се бяха справили малко по-добре, сигурно щяха да вкарат”, добави Ван Дайк.