Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше откровен, че неговият тим не е изиграл най-силния си мач при 1:0 над Хъдърсфийлд във Висшата лига на Англия. Въпреки всичко специалистът отчете, че не е очаквал след 9 кръга неговият тим да разполага с 23 точки.

Разликата срещу „териерите” направи попадението на Мохамед Салах в 24-ата минута. След него домакините удариха греда и имаха едно отменено попадение, докато Ливърпул като цяло не стигна до кой знае колко шансове за гол.

„Можеше да се представим по-добре. Винаги е така във футбола. Ако не играеш по най-добрия възможен начин, винаги има причина. Тази вечер това беше Хъдърсфийлд, който игра наистина добре. Те се бранеха солидно, бяха агресивни в битките за „втората топка” и ни беше трудно да се справяме в един мач, в който топката толкова често беше във въздуха. Можеше да играем по-добре, но имаше и някои неща, които направихме доста прилично. В самото начало на мача бяхме близо до това да имаме съвсем чисти положения”, коментира Клоп.

„Искаме да си решаваме мачовете по-рано, но ако не го сторим, то тогава е ясно, че ще е борба до последния съдийски сигнал. Това направихме тази вечер. През почти цялото второ полувреме контраатакувахме и имахме ситуации, които не развихме до самия край. Имаше една ситуация с Боби (Роберто Фирмино – б.р.), Мо (Салах – б.р.) и Даниел Стъридж. Тогава Мо опита да подаде на Боби, което беше добра идея, но за нещастие някой сложи крак пред подаването. Можем да изиграваме подобни шансове по-добре. До самия край беше оспорване и мога да си представя, че не само Дейвид Вагнер (мениджърът на Хъдърсфийлд – б.р.), а и всички домакински фенове чувстват, че можеха да вземат нещо повече. Ние обаче не можем да им върнем точки, така че ги прибираме при нас.”

„Имахме и други добри моменти в мача, но за съжаление не ги използвахме. Затова и те няма да се запомнят в историята. Мисля, че базата, която създадохме към този момент е брилянтна – 23 точки. Не мисля, че някога в живота си съм постигал това след 9 мача. Все още има какво да подобряваме, което също отчитаме. Нека сега се приберем и да поработим върху това.”

„Ливърпул трябваше да се подобри в защита и това направихме. Ние обаче не искаме да използваме гредите като средство на защита, ако трябва да бъда честен. Щом противникът е ударил греда, трябва да го приемем, но това не е игра в отбрана – това е късмет. Може би имаш нужда от късмет, за да се окаже, че си допуснал само три гола (колкото са позволили Ливърпул и Манчестър Сити в шампионатните си мачове до момента – б.р.). Може би Сити не се нуждае от късмет, нямам представа. Ние, очевидно, понякога имаме нужда. Все пак ще получим повече увереност от „сухата мрежа” и вяра в собствените ни възможности. Ако си отбор, който трудно се побеждава, това прави нещата малко по-лесни за теб да побеждаваш.”

„Може би за първи път през живота ми побеждаваме в такива посредствени мачове. Това е вярно. Тази вечер не сме в състояние да пишем книга за това как се печелят трофеи. Има само един начин – да печелиш футболни мачове. Има различни начини за постигането на победа. Ако трябва да съм честен, понякога предпочитам зрелищния начин, но приемам и дни като този. Разбирам много ясно как стояха нещата. Така е, когато погледна в съблекалнята преди началото на мача и след като се приберат момчетата. Точно по тази причина бях малко по-експресивен край тъчлинията – защото ако си уморен, поне малко ще те е страх от мениджъра ти!”, заключи Клоп.