Трофеите и индивидуалните награди не променят възгледите за подобрение във Върджил ван Дайк, който иска да става все по-силен защитник. Холандецът бе част от отбора на Ливърпул, който триумфира в Шампионската лига през миналия сезон и също така спечели наградата за най-добър играч в Англия.

В последствие Ван Дайк вдигна и Суперкупата на Европа, а последният четвъртък бе избран за „Най-добър играч” на наградите на УЕФА, задминавайки Лионел Меси и Кристиано Роналдо. №4 на Ливърпул призна че е очарован от наградите си, но потвърди, че сега всички в Ливърпул трябва да стартират от дъното, за да спечелят нови трофеи.

Робъртсън: Здравите тренировки ни правят силен отбор

„Единственото нещо, върху което съм фокусиран е това, че искаме да се подобряваме. Има много неща, на които можем да наблегнем, както отбора, така и аз самият – това искам само”, коментира Ван Дайк пред клубния сайт.

Най-бързият в ШЛ е от Ливърпул и не е Салах или Мане

„Основното нещо, за което трябва да мислим е, че сега сме на дъното и трябва да се изкачим до върха. Спечелихме Шампионската лига през миналия сезон, но това вече не се брои, така че имаме работа за вършене. Това е реалността. Ако всички запази здрав разум, всичко ще бъде наред”, продължи бранителят.

Конфузно: Той скандализира Ливърпул, а новият му отбор го забрави

„Имаме много добри играчи, които могат да направят разликата в един мач. Трябва просто да вярваме. Опитваме се да го правим и мисля, че се справяме добре. Малка част съм от историята на клуба след спечелването на ШЛ, но ми се иска да продължим да я творим тази история. Искам да бъда запомнен като фантастичен играч, който винаги се е раздавал за отбора си”, завърши Върджил ван Дайк.